Vedtransportör

Om du klyver och hugger ved ofta kan en vedtransportör underlätta en hel del i detta arbete. Med hjälp av en vedtransportör kan man nämligen lättare få stora mängder ved på exakt rätt ställe, inom vissa ramar, förstås, då vedtransportören flyttar all ved som får plats i den till ett och samma ställe.

Hur ser en vedtransportör ut?

En vedtransportör ser ut som en lång ränna, man man säga, med en toppdel och en bottendel. I bottendelen lägger man i veden, som sedan förs upp längs med rännan. Själva ”rännan”, som ofta kallas för ett transportband när det rör sig om vedtransportörer, kan vara olika lång, beroende på dina behov. När man köper en vedtransportör är det därför bra att veta på ett ungefär vart man kommer att vilja ha veden, för att man sedan ska kunna få den just dit.

>> Klicka här för att se hela sortimentet av vedtransportörer.

De som har störst behov av en vedtransportör är därför de som antingen hanterar mycket ved, vilket kan vara jobbigt att frakta för hand, alternativt de som behöver ha upp veden de använder högt upp, av olika anledningar. Det kan vara för att man har en vind på en lada som man använder för att förvara veden i, eller liknande.

Vedtransportör

Vedtransportörer brukar dock vara höj- och sänkbara, vilket gör dem mer flexibla, så man måste absolut inte använda en och samma vedtransportör på samma vis hela tiden, om man inte vill det.

Många vedtransportörer har dessutom hjul, så att man lätt kan flytta på dem om man vill det, vilket gör dem ännu mer mångsidiga.

Bestämmer du dig för att köpa en vedtransportör kan det dock vara bra att tänka på att olika transportörer har olika starka motorer. Detta gör att de klarar av att hantera olika stora lutningar, och även transportera olika mycket ved. Så har du väldigt stora behov, kan det vara en god ide att titta lite extra på motorn vid köp av vedtransportör.